Welkom op het

KPN Blog

Recent online

Zo voorkom je een lege smartphone batterij

In 2009 heeft de Europese Unie samen met telefoonfabrikanten een verdrag getekend waarbij alle opladers voor smartphones hetzelfde worden. Sindsdien zijn wij als consumenten hartstikke verwend met een standaard oplader voor smartphones, tablets enzovoorts.

Tenzij je Apple hebt, want dan val je buiten de boot. Hoe dan ook, je gebruikt je oplader vrijwel dagelijks en deze is je je steun en toeverlaat wanneer je smartphone of tablet leeg is. In dit blog vertel ik je de tips & tricks over opladers en hoe je ervoor zorgt dat je nooit meer met een lege batterij komt te zitten.

1. Gebruik een stekkerblok met meer wattage

Shit, telefoon vergeten op te laden. Je moet eigenlijk zo weer weg, maar wat duurt het opladen van je telefoon lang! Een mooie oplossing is het gebruik van een stekkerblok met meer wattage. Die extra wattages zorgen ervoor dat er meer lading tegelijkertijd in je accu terecht komt, waardoor het opladen dus minder lang duurt. De lader van je tablet heeft bijvoorbeeld zo’n blok omdat een tablet meer stroom nodig heeft om goed op te laden. Maak je vooral geen zorgen over de veiligheid, want het gebruik van een zwaardere lader kan geen kwaad.

2. Koop een langere oplaadkabel

Onderweg vind je stopcontacten op de meest vreemde plekken. Voorkom dat je apparaat bungelend in de lucht hangt en koop een langere oplaadkabel. Het internet staat vol met aanbiedingen van kabels die langer dan twee meter zijn. Altijd handig om bij je te hebben als je op reis gaat!

3. Plaats opladers strategisch in je huis

Niets vervelender dan slepen met je oplader. Of je oplader helemaal vergeten. Plaats daarom meerdere opladers in je huis zodat je altijd een draadje bij de hand hebt. Strategische plekken zijn op de bank, naast het bed en op het bureau. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je de opladers laat liggen en ze niet weer meeneemt naar andere plekken in het huis 😉

4. Word onafhankelijk van een stopcontact

De Tespach Mini is een powerbank waarmee je elektronische apparaten kunt opladen met zonne-energie. Ideaal voor onderweg of een verre reis zonder stroom. Door de powerbank twintig uur in de zon te leggen, kun je er vervolgens meerdere keren je smartphone, tablet of bijvoorbeeld camera mee opladen. Heel erg handig, en ook nog eens super milieuvriendelijk! Bovendien kan je twee apparaten tegelijkertijd opladen én kan je hem aan je tas hangen. De powerbank kost 39,99 waarmee je deze innovatieve startup ondersteunt! Meer weten? Kijk op tespack.com.

Met deze tips kun je in ieder geval goed op weg.
Reputatie 5

  • Slimmerik
  • Badge