Welkom op het

KPN Blog

Recent online

WhatsApp test het verwijderen van gênante berichten

WhatsApp zit niet stil als het gaat om nieuwe functies. Dronken WhatsApp verstuurd? Binnenkort kun je die mogelijk verwijderen, wordt Giphy geïntegreerd en is helaas het ondersteunen van oudere besturingssystemen gestopt.


Verwijderfunctie
Gisteravond íets te diep in het glaasje gekeken of een heel gênant berichtje gestuurd? Goed nieuws, WhatsApp test een functie om berichten te verwijderen nadat je ze hebt verstuurd. Deze werkt dan als volgt: druk op het bericht en de optie ‘intrekken’ verschijnt in beeld. Je kunt hier kiezen om verzonden chats in te trekken. Hier komt waarschijnlijk later ook de optie om een bericht te wijzigen. Er blijft wel een herinnering achter in de vorm van een spraakballonnetje met de tekst: 'Zender heeft het bericht ingetrokken'. Het is vooralsnog onduidelijk hoe lang een bericht te wijzigen of in te trekken is.


Integratie zoekfunctie Giphy
Voor het snel invoegen van animated gifs in gesprekken is WhatsApp bezig met de integratie van een Giphy-zoekmachine, een van de bekendste sites voor het zoeken naar animated gifs. Om bij de zoekfunctie te komen druk je op de emoji functie waarna je onder de emoji tab ook een tab ziet voor animated gifjes. In de tab zie je als eerste de meest populaire gifs en kan je via het vergrootglas op zoek naar specifieke uitingen. Je kunt er zelfs nog een eigen onderschrift aan toevoegen. De ondersteuning zit nu al in de bèta-versie van de applicatie met versienummer 2.17.6. Het is nu nog even wachten wanneer deze versie in de Play Store verschijnt en of andere platforms als iOS en Windows 10 Mobile de functie krijgen.


Ondersteuning oudere besturingssystemen
Het is even slikken, maar gebruikers met een Android 2.2 of lager, Windows Phone 7- of iPhone 3GS (iOS6) of lager krijgen geen ondersteuning meer van WhatsApp. Gebruikers van Symbian S60-, Symbian S40-, BlackBerry OS- of BlackBerry 10-toestel hebben uitstel tot 30 juni 2017. Het is noodzakelijk omdat oudere besturingssystemen niet de mogelijkheid bieden om de app te blijven uitbreiden. Denk bijvoorbeeld aan encryptie. Hou er dus zeker even rekening mee dat WhatsApp deze aanpassingen doorvoert en check of je wel de laatste versie van je mobiele besturingssysteem hebt. Zo kom je niet voor onaangename verassingen te staan.
Op zoek naar een nieuw toestel om mee te WhatsAppen? Kijk dan even in de https://mobiel.kpn.com/alle-telefoons?campaignid=so<img class="emojione" alt="&#x1f1e8;&#x1f1f4;" title=":co:" src="https://cdn.jsdelivr.net/emojione/assets/png/1f1e8-1f1f4.png?v=2.2.7"/>bl:kpn:shop.

Ga jij voor de verwijderknop of de Giphy-zoekmachine?

Reputatie 4

  • Moderator
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge