Welkom op het

KPN Blog

Recent online

Voorkom diefstal van je fiets met fietsslot 2.0

Je hebt sloten in allerlei soorten en maten. Met het fietsslot 2.0 breng je het op slot zetten van je fiets naar de 21e eeuw. Geen slapeloze nachten meer over het stallen van je stalen ros.

Fietsendiefstal is in Nederland één van de meest voorkomende vormen van criminaliteit. Met de onderstaande varianten is niet alleen je fiets, maar ook de rest van fietsend Nederland een stukje veiliger. Ook vertellen we nog wat over banden die niet lek kunnen en coole verlichting.

Deeper Lock

Is een fietsslot die je een berichtje stuurt als iemand met je fiets aan de haal gaat en je fiets kunt volgen via gps. Dit nieuwe fietsslot is met je smartphone via een versleutelde Bluetooth-verbinding te ontgrendelen. Met een ingebouwd zonnecel batterijtje houdt hij het drie maanden vol en laadt daarna zichzelf weer op. Vergeet ook vooral het 110 decibel luid alarm niet.

Skunklock

Je kunt fietssloten natuurlijk altijd groter, zwaarder en steviger maken. Maar met een beetje creativiteit maak je het dieven direct een stuk lastiger. Bij het morrelen aan dit slot komt er een stofje vrij dat op je luchtwegen slaat en je braakneigingen bezorgt. Zelfs met gasmasker komt je niet weg. Dat wordt lachen na een avondje stappen wanneer je je sleutel kwijt bent.


Safe Lock

Om telefoongebruik onder fietsers te reduceren heeft KPN in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en AXA een fietsslot ontwikkeld. Je maakt verbinding via Bluetooth en zodra je het slot open swiped wordt het netwerk van je smartphone automatisch geblokkeerd. Geen WhatsApp of Google Maps op de fiets, maar daadwerkelijk opletten waar je rijdt.


Hexlox

Maakt juist het stelen van onderdelen van je fiets verleden tijd. Je komt bij je fiets en je zadel, band, of stuur is weg. Zet Hexlox op je bouten en moeren zodat niemand nog onderdelen van je fiets kan losdraaien. Door zijn magnetische karakter zijn die makkelijk los en vast te draaien met de unieke sleutel.

Tannus tyres

Geweldig als je fiets niet meer wordt gestolen, maar een fiets met een lekke band is ook geen pretje. De Tannus banden zijn gemaakt van een Aither polymeer. Dit rubber is van minuscule luchtbellen voorzien zodat de massieve banden wel weten te rollen. Er kunnen luchtbelletjes lek gaan, maar de band loopt daar niet volledig van leeg. Zeg maar dag tegen je bandenplaksetje. Met één setje banden zou je negenduizend kilometer moeten kunnen afleggen.

Revolights Eclipse

Deze slimme, maar prijzige fietsverlichting plaats je heel gemakkelijk op je voor-en achterband. Zo ben je goed te zien van zowel achter als van voren, maar ook van de zijkant. Via Bluetooth en de bijgeleverde app bedien je verschillende functionaliteiten, waaronder een knipperlicht bij het afslaan. De batterijen gaan vier uur mee en zorgen zeker dat je gezien gaat worden.

Ik zeg de paden op de lanen in ...
Reputatie 4

  • Moderator
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge