Welkom op het

KPN Blog

Recent online

Super slow-mo: technisch hoogstandje

Sony heeft de volgende stap in de smartphone camera evolutie gemaakt met de Xperia XZ Premium. Dankzij de Super Slow Motion-modus kan je met 960 beelden per seconde filmen, waardoor bijvoorbeeld je vakantie-, kinder-, huisdier- en sport-video’s indrukwekkender worden dan ooit tevoren.

Wat is super slooooooo mooooo?

Sony’s Xperia XZ Premium bevat de indrukwekkende Super Slow Motion-modus, die maar liefst 960 beelden per seconde in een 720p-resolutie opneemt. Dat is vier keer zoveel als het snelste toestel in de markt. Vanwege de hoge framerate kan je de Super Slow Motion-modus slechts beperkte tijd gebruiken. Je moet dan denken aan ongeveer 0,06 seconde aan beelden.

Mooiste Slow Mo beelden

Insecten vliegen filmisch voorbij, zeepbellen spatten in een hoge resolutie uit elkaar of de scherven van een glas vliegen je om de oren. Achtervolgingsscènes in blockbusters zetten je op het puntje van je stoel. Een scheurende auto die opeens stil te lijkt te staan op je beeldscherm. Die ervaring, maar dan in de palm van je hand.

Eerst zien, dan geloven?Hoe werkt Super Slow Motion?

Binnen de camera-app open je de speciale super slow-motion modus. Druk je op de slow-motion knop dan filmt de Sony voor 0.182 seconden met 960 frames per seconde. Wat resulteert in zes seconden aan verbluffende Super Slow-motion beelden.

Let wel: het is even zoeken voordat je de functie hebt gevonden. Waar je ook rekening mee moet houden is dat de 720p beelden op het 4K scherm van de Sony Xperia XZ Premium misschien iets korreliger kunnen overkomen.

Timing is everything

Timing is everything om de perfecte slow-motion beelden vast te leggen. Er zijn genoeg speciale momenten waarvan je elk detail wilt vangen. Om deze speciale momenten nooit meer te missen heeft Sony de Predictive Camera-modus ontworpen. Je bent niet altijd in staat om op het juiste moment op de knop te drukken, dus slaat deze modus de beelden op van het moment voordat je op de sluiterknop drukt. Ben je dus net te laat met drukken dan kun je als een ware tovenaar alsnog het beeld terughalen.

Welk moment zou jij graag in Super Slow Motion willen opnemen?
Reputatie 4

  • Moderator
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge