Welkom op het

KPN Blog

Recent online

Hoe voorkom je spoilers van je favoriete series

Vroeger keek iedereen tegelijkertijd naar de nieuwste aflevering van The Walking Dead, House of Cards of Game of Thrones. Door de komst van social media is het spoilers, spoilers everywhere. Daar zijn gelukkig een aantal oplossingen voor.

Spoilers

Een spoiler is informatie die een deel van je favoriete serie, boek of film verklapt. Niemand wil van te voren weten dat TWD zich allemaal afspeelt in het hoofd van Daryl Dixon. Of dat Daenerys Targaryen stiekem de buitenechtelijke dochter is van Tyrion Lannister. Om nog maar te zwijgen over de cross-dressing avonturen van Frank Underwood als hij op ‘zakenreis’ is #spoileralert.

Bang voor spoilers?

Ik wil natuurlijk niet zeggen dat jij spoilert, maar dat een ander dat voor je doet. Met de komst van social media is de wereld een stuk kleiner geworden en praat iedereen over de afloop van je favoriete serie. Uiteindelijk bepaal jij wanneer je de nieuwste aflevering bekijkt. Voor wie straks optimaal wil genieten, zijn er allemaal manieren om spoilers te ontwijken.

Spoilers vermijden

Hierbij een aantal tips voor het voorkomen van Spoilers door anderen:

Google Chrome Spoiler Protection

Met de extensie voor Google Chrome genaamd Spoiler Protection kunnen mogelijke spoilers van series worden verborgen op zowel Twitter als Facebook. Ook het verbergen van mensen, hashtags en andere termen en zinnen is mogelijk.

Google Chrome UnSpoiler

De UnSpoiler extensie doet eigenlijk niets anders als bepaalde woorden instellen als triggers. Komt zo’n woord op een site voor dan wordt het betreffende gedeelte afgedekt en krijg je een spoiler waarschuwing.

Twitter

Spoiler Shield is een gratis app voor iOS en Android die je geen spoilers meer laat zien op Twitter en Facebook. Na het koppelen van de netwerken stel je precies in welke serie of film je wilt blokkeren. Je kunt helaas nog niet zelf een serie toevoegen als deze niet in de instellingen staat.

YouTube

Heel gevaarlijk zijn de YouTube comment spoilers. Om je te behoeden voor deze mensen kan je twee extensies gebruiken voor zowel Chrome als Firefox. Voor Chrome is er No YouTube Comments en Firefox werkt met YouTube Comment. Beide schakelen standaard de comments uit.

Lukt dit niet dan hebben we nog één laatste advies: zet geen stap meer buiten de deur, ga vooral niet online en praat met niemand meer.
Reputatie 4

  • Moderator
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge