Welkom op het

KPN Blog

Recent online

Flirten over de grens zonder taalbarrière

Je hebt de vakantie van je leven. Het is prachtig weer, je staat open voor intense liefde en passionele avonturen. Natuurlijk spreken jullie dezelfde lichaamstaal, de taal van de liefde. Alleen een taalbarrière kan de liefde nog in de weg zitten.

Vakantieliefde

In eigen land heb je de ware nog niet gevonden, maar op vakantie? Daar ben je binnen no time verliefd. Een vakantieliefde is voor veel mensen herkenbaar. Iedereen kent wel die zwoele zomeravonden van vroeger op de camping of in het buitenland. In sommige gevallen loopt je dan wel eens tegen een taalbarrière aan.


De oplossing: vertaal apps

Anno 2017 is de techniek al zo ver om je daar een handje bij te helpen. Er bestaan verschillende apps en devices die in realtime gesproken tekst vertalen en uitspreken in een bepaalde taal. Het voorkomt fouten door taalbarrières of verkeerde vertalingen. Zo voorkom je ook een aantal gênante momenten met je toekomstige schoonouders.

Top 5 beste vertaal mogelijkheden

Die klap in je snuit of gênante momenten zijn nu verleden tijd met de volgende vertaal mogelijkheden:

DoTalk

De dienst vertaalt realtime gesproken en geschreven tekst razendsnel in negentig verschillende talen. Je spreekt op je telefoon, tablet of laptop in wat je kwijt wil en DoTalk zet de zinnen om in de taal van je geliefde. Die ontvangt het bericht geschreven in zijn of haar eigen taal.

DoTalk is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Google Translate

De populairste vertaalmachine is natuurlijk Google Translate. Met meer dan 90 talen in haar database die zelfs teksten van foto’s kan vertalen. Je kunt ook praten door de app. Zo worden de zinnen van jou en je liefje naar elkaars taal vertaald. Alleen Android heeft een offline modus: een geselecteerd aantal talen wordt dan offline opgeslagen.

Google Translate is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

WayGo

Deze app richt zich vooral op de Aziatische markt. Zeer handig voor liefdesverklaringen in het Chinees, Japans en Koreaans. Om die moeilijke spelling en tekens over te nemen is het maken van een foto soms veel simpeler. Hij vertaalt nu alleen nog naar het Engels. Met de gratis versie mag je maximaal 10 woorden per dag vertalen. De één week versie is € 1,99, de altijd versie kost € 6,99.

WayGo is beschikbaar voor Android en iOS.

Linguee

Het woordenboek is opgebouwd met behulp van meer dan 400 lexicografen en als je een tikfoutje maakt is dat niet erg, want de app weet het juiste woord alsnog te vinden. Alleen is de app slechts in een paar talen beschikbaar. Vanuit het Engels kun je naar ongeveer 10 talen, waaronder Nederlands, vertalen. De app is ook offline beschikbaar en is vrij van reclame.

Linguee is gratis beschikbaar voor Android en iOS.

The Pilot

Vertaal apps zijn erg handig, maar niet erg sociaal als je constant naar je telefoon moet kijken. Waverly Labs heeft oortjes ontworpen die direct je gesprek vertaalt. Dit werkt alleen als beide personen een Pilot hebben. Ze zijn in het najaar te bestellen voor rond de €250.

The Pilot oortjes zijn te bestellen via Waverly Labs.

Laat die vakantieliefdes maar opbloeien.
Reputatie 4

  • Moderator
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge