Welkom op het

KPN Blog

Recent online

Een verhuiskaartje voor Sophie!

Stiekem ben ik een beetje verliefd op Sophie! Als ze met haar lange blonde haren een biertje voor ons besteld op het terras of als ze lachend voorbij fietst in de stad, slaat mijn hart altijd weer een beetje op hol.

Sophie

Ik ken Sophie al jaren, vanaf onze studietijd aan de hogeschool in Groningen zijn we goede vrienden. Al maanden loop ik te twijfelen, zal ik het haar vragen, zal ze ja zeggen? Ik ben een beetje een doetje in dit soort dingen! Maar afgelopen week bracht ze mij op een idee, toen ze vertelde over haar positieve ervaring in de KPN winkel.

Een nieuw stulpje

“Ïk ga verhuizen”, een paar weken geleden schreeuwde ze het bijna uit aan de telefoon. Sophie zocht al lang naar een nieuw huisje, want haar studentenwoning was ze meer dan zat. Ook in de stad Groningen gaan de woningen als warme broodjes over de toonbank, dus ik begreep haar blijdschap meteen. Het eerste wat ze vroeg was of ik haar advies kon geven over het verhuizen van haar internetverbinding, “jij werkt immers bij die groene rakkers”, zei ze lachend!

Een handje helpen

Als community manager van het KPN forum, staat service voor onze klanten bij mij op één, dus uiteraard zei ik meteen ja (en natuurlijk omdat ze het zo lief vroeg, kalverliefde). “Laten we vanmiddag meteen even langs de KPN winkel in de Herestraat lopen, daar kunnen ze alles zo voor je regelen”, zei ik en zo gezegd zo gedaan.

De KPN winkel zit in Groningen in de drukste winkelstraat, helemaal vooraan de Herestraat. De winkel is onlangs geheel vernieuwd en als je binnenkomt valt je mond bijna open door de grote schermen aan de wand. Een van de winkelmedewerksters kwam gelijk op ons af en vroeg of ze ons kon helpen. Sophie vertelde dat ze ging verhuizen en dat ze graag haar internet mee wou nemen. Mijn collega uit de winkel was meteen enthousiast, “wat leuk dat je gaat verhuizen, waar ga je naartoe?”, vroeg ze vol interesse. Ik werd er zelf ook blij van, leuk om te zien hoe mijn collega’s alles doen om onze klanten ook in de winkel zo goed mogelijk te helpen.

Soepele verhuizing

Met een paar klikken op de knop en het beantwoorden van enkele vragen werd de verhuizing in gang gezet. Sophie was er mooi op tijd bij, want op de dag dat ze de sleutel kreeg, kon ze ook meteen haar Experiabox (modem) van KPN aansluiten. Sophie was in haar nopjes, “dat ging makkelijk”, zei ze vrolijk. De medewerkster vertelde nog dat Sophie op de KPN website altijd de voortgang van haar verhuizing kan bekijken, "zo weet je zeker dat alles goedkomt".

Verrassing

Een paar dagen geleden belde ze mij opnieuw op, wederom schreeuwend van enthousiasme. “Ik ben zo verrast”, kon ik nog net uit haar woorden opmaken. Toen ze weer rustig was kwam het verhaal eruit. Op de dag dat ze de sleutel kreeg ging ze vol goede moed naar haar nieuwe huisje, toen ze de deur had geopend lag er op de deurmat een kaart. Sophie was helemaal verbaasd geweest, ik heb toch nog niemand mijn nieuwe adres verteld, had ze bij zichzelf gedacht. Op de voorkant van de kaart stond in koeienletters “gefeliciteerd met je nieuwe woning” en op de achterkant stond een vrolijk bericht van… de winkelmedewerkster uit de KPN winkel in de Herestraat! Wat een leuk gebaar, op die manier verras je de bezoekers van je winkel pas echt.

Het verhaal van Sophie en de winkelmedewerkster maakte mij vrolijk en bracht mij gelijk ook op een goed idee. Bij de boekenzaak heb ik gisteren meteen een leuke kaart met een hartje erop gekocht en Sophie haar nieuwe adres erop geschreven. Nu maar hopen dat ze ja zegt…!

Wat was jouw leukste moment in de KPN winkel?

Werken voor KPN is elke dag anders, onze monteurs, winkelmedewerkers en klantenservice experts maken elke dag een hoop mee. In deze serie blogs vind ik het leuk om de verhalen van mijn collega’s met jou te delen.

Laat je stem horen

Heb je net als Sophie ook een leuk moment meegemaakt in onze KPN winkel? Stem dan vooral ook even op de beste winkelketen van Nederland
Reputatie 6

 • Community manager
 • Badge
 • Badge
 • Badge
 • Badge
 • Badge
 • Badge
 • Badge
 • Badge
 • Badge
 • Badge
 • Badge
 • Badge
 • Badge