Welkom op het

KPN Blog

Recent online

Digitaal opvoeden leuk en veilig maken!

Hoe zorg je ervoor dat jouw kind zich veilig beweegt tijdens de eerste virtuele stapjes? En welke technologieën kunnen een hulpmiddel zijn bij het opvoeden? Om je op weg te helpen hebben wij een paar tips voor je op een rij gezet.


Mybee-browser
Veel ouders vinden het erg belangrijk dat hun kind veilig kan surfen op het internet. Dan hebben we het nog niets eens over virussen of phishing, maar vooral de websites, video’s en apps waarvan je niet wil dat je zoon of dochter ze onder ogen krijgt. Gelukkig zijn er filters te verkrijgen om nare websites te blokkeren, maar die werken niet altijd even goed. Je kan ook de Mybee-app proberen. Deze is gratis te downloaden via: www.mybee.nl. Alle kinderen van 2 tot en met 6 jaar oud kunnen zo op een veilige manier toegang krijgen tot de leukste spelletjes, filmpjes, websites en apps.  Niet door te zeggen wat ze niet mogen, maar door juist te laten zien wat leuk is. Ouders of verzorgers kunnen het aanbod makkelijk zelf uitbreiden of beperken. Zo kan elk kind altijd overal op een leuke en veilige manier online.


Je telefoon wordt je babyfoon

Zoek je naar een goedkope manier om je baby tijdens zijn slaapje in de gaten te houden en ben je in het bezit van twee Apple-apparaten? Download dan de app Babyfoon 3G. Met deze app tover je het ene apparaat om in een babyfoon zender en de andere tot ontvanger. Het nadeel is dat je tijdens het dutje geen gebruik kan maken van de iPad of iPhone. Een groot voordeel is de prijs, voor slechts € 3,59 kan je kindje rustig gaan slapen. Er zijn nog meer van dit soort apps, ook voor Android-apparaten, probeer zelf uit welke voor jou het beste werkt.

‘Mmmm, lekker mama!’
Gezellig met elkaar rond de tafel en genieten van het eten, voor veel ouders het ultieme moment om even rustig met de kinderen te kletsen. Maar ook om in de gaten te houden of ze goed eten, want sommige kinderen zijn op zijn zachtst gezegd wat kieskeurig als het om voedsel gaat. Als iets niet met een P begint, is het bij voorbaat al vies. Om de kleintjes te helpen met eten kun je een app inzetten: Jop gaat eten bijvoorbeeld. Samen met Jop de Giraf wordt eten een feestje. Jop gaat eten kost € 1,79 en is beschikbaar voor iOS en Android.

‘Papa, mag ik op je telefoon?’
en veelgehoorde vraag binnen gezinnen tegenwoordig. Ouders hebben er meestal geen moeite mee hun apparaat uit te lenen aan de kinderen, maar hoe weet je dat ze geen rare fratsen uithalen en je hele adresboek ineens een mailtje ontvangt met alleen maar vreemde tekens erin? Zoodles is een gratis oplossing voor telefoons, tablets en computers, zodat jij met een gerust hart je apparaatje kunt uitlenen. In deze video wordt uitgelegd hoe de app werkt. Een soortgelijke app is Kido’z. Kido’z is alleen beschikbaar voor Android-toestellen en heeft een ingebouwde app store zodat je kinderen zelf leuke, kindvriendelijke apps kunnen downloaden (in-app aankopen zijn geblokkeerd).

 

Kinderen én ouders goed voorbereid online
Is je zoon of dochter wat ouder en (eigen)wijzer, maar wil je hem of haar toch wat kennis meegeven voordat je ze loslaat op het internet? Zorg dan dat ze het diploma Veilig Internet halen. In een twee uur durend spel leren ze hoe ze verstandig met internet kunnen omgaan en welke gevaren er misschien op de loer liggen. Voor ouders is de website van Mijn Kind Online een aanrader. Hier vind je veel tips en trucs om ervoor te zorgen dat het gebruiken van het internet leuk en veilig blijft. Ook lees je hier meer over onderwerpen als online pesten, sociale media en online privacy.Surfen jouw kinderen al veilig?
Met behulp van de bovenstaande tips kunnen jij en je kinderen weer met een gerust hart het internet op. Misschien heb je zelf ook nog goede tips uit eigen ervaring die je met ons en de andere ouders wil delen, laat ze dan in de reacties achter.

Reputatie 1

  • Nieuwkomer