Welkom op het

KPN Blog

Recent online

10 artikelen in Ouders van vandaag

Een docent van scholengemeenschap Sint Ursula in het Limburgse Horn verstuurde onlangs per ongeluk een foto van zijn geslachtsdeel die bedoeld was voor zijn partner naar een whatsappgroep van een van zijn klassen. Hoewel dit ’een hele domme fout’ betrof, werpt dit wel weer de vraag op of een docent met leerlingen in een whatsappgroep moet gaan zitten. 

Lees de blog

Wist je dat het meer dan 150 jaar geleden is dat er voor het eerst werd gesproken over de telefoon? Sindsdien is er veel veranderd. Met name de afgelopen 25 jaar hebben veel stof doen opwaaien, zo is ons leven leuker en makkelijker geworden door computers, internet, de mobiele telefoon en de mogelijkheid om over de hele wereld met elkaar te communiceren via social media of beeldbellen.

Lees de blog

Zitten jouw kinderen al op Facebook, Pinterest of Instagram? Voor de meeste tieners zal het antwoord ongetwijfeld positief zijn. Voor de jongere generatie is social media gebruik vaak nog iets te spannend, zowel voor ouder als kind. De nieuwe mobiele app Kuddle biedt een oplossing. Met deze foto app, die behoorlijk wat weg heeft van Instagram, kunnen kinderen onder het waakzame oog van hun ouders, op een leuke manier kennis maken met social media.

Lees de blog

Wie kent het nog: het rolletje in je camera volschieten, wegbrengen naar de fotowinkel om vervolgens een paar dagen later verrast te worden door wat je nu echt op de foto had gezet. Het geeft een fijn en nostalgisch gevoel, maar tegenwoordig kennen we veel meer mogelijkheden om je herinneringen vast te leggen. Wij hebben de leukste hieronder voor je op een rijtje gezet!

Lees de blog

Hinkelen, knikkeren of touwtjespringen, Had jij vroeger ook zoveel plezier op het schoolplein? Tegenwoordig is het beeld van het gemiddelde schoolplein heel wat veranderd. We kijken er niet meer raar van op als kinderen van 11 jaar rondlopen met de nieuwste smartphones. In 2010 had al bijna elk kind op de middelbare school een mobiele telefoon. Wanneer je als ouder eenmaal hebt besloten dat jouw kind een mobieltje krijgt, volgen er vele vragen. Welk toestel is geschikt? Prepaid of een abonnement? Moet er internet op? In dit artikel beantwoorden we deze vragen en geven we je een aantal tips.

Lees de blog

Is het bij jou thuis ook vechten om wie als eerste de tablet mag gebruiken? Tegenwoordig heeft meer dan een derde van de Nederlandse gezinnen een tablet en vooral de jongste gezinsleden weten die maar al te goed te vinden. Gelukkig zijn er genoeg leuke en leerzame apps voor op je tablet om samen met je kind te ontdekken. Om je alvast op weg te helpen vind je hieronder de leukste apps voor je kinderen op een rij. Nu maar hopen dat je straks zelf ook nog een keer je tablet kan gebruiken!

Lees de blog