Welkom op het

KPN Blog

Recent online

5 Facebook updates die je niet wilt missen

Dat Facebook niet stil zit mag wel duidelijk zijn. Het platform overtreft alle verwachtingen van analisten en beleggers en laat concurrenten ver achter zich. Ze blijven innoveren met betaald hoogwaardig nieuws, gratis wifi zoekers, messenger advertenties en nog veel meer.

Betaald hoogwaardig nieuws

Ze gaan testen of gebruikers gaan betalen voor hoogwaardig nieuws. Je kunt tien artikelen gratis lezen. Wil je meer lezen dan moet je per artikel betalen of een abonnement nemen. Het idee is niet helemaal nieuw. De Nederlandse internetdienst Blendle stelt haar klanten nu al in staat om afzonderlijke artikelen van kranten en tijdschriften te lezen tegen betaling.

Gratis WiFi zoeken

Zeg je Facebook, dan heb je wel een internet connectie nodig. Facebook heeft een zogenoemde “WiFi zoek” functie aan haar app toegevoegd. Deze helpt je bij het vinden van het dichtstbijzijnde, gratis openbare WiFi-netwerk. Let wel op zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Het werkt als volgt:
  • Open in de app het hamburger-menu en ga naar verkennen -> Meer weergeven en klik erop. Klik vervolgens WiFi zoeken aan
  • Klik op WiFi zoeken inschakelen
Je krijgt nu op een kaart de gratis openbare WiFi-netwerken in de buurt te zien.


Advertenties tonen in Messenger

Aan het einde van het jaar gaat Facebook advertenties tonen in Messenger. De advertenties zullen verschijnen in het startmenu van de app. Op basis van je persoonlijke gegevens krijg je gerichte advertenties te zien. Het gaat hier om een soft launch dus niet iedereen krijgt direct de advertenties te zien.

Toevoeging livestreams aan Spaces

Het sociale virtual reality-platform Spaces heeft een livestreamfunctie gekregen. Zo kan je beelden vanuit VR naar je vrienden sturen. Zij kunnen dan meekijken en reageren, net als bij de reguliere livestreams op het sociale netwerk. Je kunt dan zelfs zonder Oculus Rift-headset alsnog kennismaken met Spaces. Je streams worden interactief en ook kun je heel makkelijk en snel een interview doen.

Gifjes-camera iOS-app

Facebook laat haar Apple gebruikers ook niet in de steek en test de mogelijkheid om gifjes te delen. Deze nieuwe functie maakt het mogelijk om korte filmpjes om te zetten in bewegende plaatjes. De nieuwe iOS Facebook optie is nog niet voor iedereen beschikbaar. Zie je bovenin bij de camerafunctie de optie ‘gif’ staan, dan kun je van een opgenomen video een geanimeerde afbeelding maken.

Naar welke functie kijk jij het meeste uit?
Reputatie 4

  • Moderator
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge
  • Badge